woensdag 24 november 2010

Donderdag meester weer terug

na 2 weken te zijn opvakantie geweest in londen met een school voor een project. komt onze meeste barry weer terug les geven. we gaan zeker vragen hoe het is gegaan of het leuk was of die ons heeft gemist enz. ik kijk er nu al naar uit!!! we hopen dan onze project weer op te kunnen pakken en verder te gaan met monteren.....

PTA week

door de pta week konden we niet egt heel veel werken aan onze project. dit komt doordat we namelijk heel veel moesten leren voor onze belangrijken toetsen te voorbereiding op onze examens. de week zit er bijna op en de meester komt binnne kort weer terug.

meester weg

doordat de meester komende 2 weken weg is kunnen we eigenlijk niet egt veel doen, maar we wensen de meester heel veel succes en geniet ervan komende 2 weken in londen. we gaan wel proberen om verder te gaan kijken of het lukt en hoeveer we eigenlijk nog dan kunnen komen.

uitladen

ik ben samen met kinga en farida de flimpjes gaan uitladen. het duurde ff voordat ze waren uitgeladen. nadat de filmpje waren uitgeladen ging we ze op mijn pc zeten. dit kom doordat we op 2 computers zatten te werken. 1 om de flimpjes uit te laden en de ander om te monteren.
we zijn helemaal klaar met uitladen nu op naar monteren.......

Klaar met filmen

we zijn al klaar met het filmen. we hebben de wijk, talenten, leraren , buurthuis en festival gefilmd. we gaan nu naar onze volgende stap en dat is uitladen en monteren.

donderdag 14 oktober 2010

weer heel veel filmen

we gan weer p pad om te filmen. vandaag hebben we de buurthuis mussen bezocht en daar filmopnames genomen van de kinderen. ook hebben we vandaag de buurt gefilmd rond de school. paar leerlingen zijn ook nog langs een leraar geweest om het te intervieuwen.

donderdag 7 oktober 2010

eerste film opname

We zijn naar het nova college gegaan om daar 2 leerlingen van het citty + college te filmen.
salwa ging gedichten voor lezen die ze had gemaakt. joshua die ging rappen. de optrends waren leuk we hebben het ook gefilm. volgen de week gaan we het uit monteren.

donderdag 16 september 2010

Documentaire ''Talenten in de Schilderswijk''

Documentaire Talenten in de Schilderswijk


Wat moet de kijker te weten krijgen om de film goed te begrijpen?

De kijker moet weten dat we in een achterstandswijk staan en zou dus zo moeten weten dat de talentvolle mensen niet zo gauw de kans hebben om uit te groeien.

Hoe kom ik tot mijn doel?

Het vinden van talentvolle mensen die de kans niet hebben gehad of hebben om uit te groeien tot echte artiesten.

Onderzoeksvraag?

Hoe zorgen we ervoor dat talentvolle mensen de aandacht krijgen om uit te groeien?

Wat is het einde van ons verhaal?

We gaan naar de wethouder toe en laten het filmpje zien waarin te zien zal zijn hoeveel talent we in schilderswijk hebben. We vragen hem ook om een conclusie.

Wie zijn de belangrijkste personen van ons verhaal?

De talentvolle bewoners van schilderswijk, De talentvolle bewoners uit een andere wijk en de wethouder.


Wie , wat , waar, wanneer, waarom



Waar zijn we in de film?

In de film zijn we vooral buiten op zoek naar mensen die een talent hebben en die ze ook willen laten horen. We zijn ook in buurthuizen om te kijken in hoeverre zij deelnemen aan talenten activiteiten. Over de andere wijk kunnen we nu nog niks zeggen omdat we niet precies weten welke wijk het zal worden.

Wanneer speelt de film?

Ons film kan zich op elk moment en elk periode afspelen.



Wie speelt er in de film?

De talentvolle bewoners van schilderswijk, De talentvolle bewoners uit een andere wijk en de wethouder.


Wat zijn zij in de film?

Talenten die geen kans hebben, talenten die wel een kans hebben, medewerkers van het buurthuis, wethouder,ouders.


Waarom zijn zij in de film?

Om hun verhaal te doen.


Wat is de context?

Zoektocht.

Hoofdpersonen: Word nog besproken.
Tegenstrever: De gemeente van Den haag.
Persoon hier tussenin: Bewoners met een talent.

Wat zijn hun drijfveren?

Uitgroeien tot een echte artiest.

Akte 1:

Het fundament: Mensen laten zien die geen talent hebben en mensen die wel talent hebben maar niet ver zijn gekomen.

Van expositie naar verandering: Nadat we de talenten hebben laten zien gaan we over naar instanties om te vragen in hoeverre zij talenten motiveren om door te gaan.

Spanningsopbouw: Een persoon met talent mislukt in zijn auditie of optreden.

Wendingspunt: Mensen laten zien die talent hebben en daarna mensen laten zien die een mislukte poging hebben gedaan om ver te komen.

Akte 2: De confrontatie

Obstakels: Waarom lukt het die mensen niet om door te breken en wat is er mis?

Wendingspunt: Mensen die er niet in zijn geslaagd om door te breken te motiveren om hun talent een tweede kans te geven.

Van groot naar klein de verhalende structuurelementen:


Samenhang geheel:

Fade in:

Ext. Park - Day

Naamloos zit op een bankje en laat zijn talent horen vervolgens vertelt hij/zij wat zijn talent is en vertelt dan waarom het niet mogelijk is om een echte artiest te worden.


Ext. voetbalveld - Day

Jongetjes lopen met een bal in hun handen het voetbalveld op en beginnen te spelen. Vervolgens stopt er eentje en vertelt wat zijn plannen voor voetbal in de toekomst zijn en hoe hij die zou willen bereiken.


Ext. Buurthuis – Day
We gaan naar een buurthuis. Daar filmen we de jongeren met wat zij aan het doen zijn. We vragen een paar jongeren wat voor talenten zij hebben. ook vragen we de jongeren wat zij vinden van hoe er met talenten in de wijk wordt omgegaan. Ook stellen we een paar vragen aan jongeren medewerkers. Wat doet de buurt huis met jongeren die talent hebben. Is de mogelijkheid om te groeien groot in de wijk. En wat ze vinden hoe er met talenten in de wijk wordt omgegaan.
Vragen

Ext. Hangjongeren – Day
Een groepje jongeren zijn aan het rondhangen op straat. We lopen naar hun toe en stellen ze een paar vragen. wat vinden zij hoe er met talenten wordt omgegaan. wat voor talenten zij zelf hebben. Zijn er veel talenten in de buurt.

Ext. School – Day
We hebben met een school afgesproken voor een interview.
We lopen naar een lokaal. Daar stellen we de leraar een paar vragen. zijn er talenten op deze school? Hoe wordt er met talenten in deze school omgegaan? Worden zij geholpen om uite groeien? Is er die mogelijkheid om via school uit te groeien waar je goed in bent? Heeft de school sportteams? Daarna lopen we naar de aula en stellen een paar vragen aan de leerlingen. we vragen wat voort talent zei hebben? Of de school veel talenten heeft? wat zij vinden hoe er met talenten opschool wordt omgegaan? Of de school veel met talenten doet?

ANDERE WIJK

Ext. Pleintje – Day
Een paar onbekende jongeren chillen bij een pleintje.we lopen naar hun toe en stellen ze een paar vragen. wat voor talenten zei hebben? Hoe er met talenten in deze buurt wordt omgegaan of sturen de ouders zelf de jongeren naar b.v een sportclub of zangles? Wordt er veel met talenten in de buurt gedaan of gaan de meeste talenten via de ouder naar bv een sportclub of zang les?

Ext. Straat – Day
We ondervragen een onbekende op straat een stellen hem of haar een paar vragen. wat voor talenten zijn er in de buurt? Hoe wordt er met talenten in de buurt wordt omgegaan? Wat hij/zij er van vindt.

Ext. Buurthuis – Day
We gaan naar een buurthuis als er tenminste 1 is. Daar filmen we de jongeren die bezig zijn. We stellen de medewerkers een paar vragen. wat voor talenten zijn er in de buurt? Organiseert de buurthuis talentenjacht? Wordt er veel aandacht aan de talenten besteed? Wat zij er van vinden? Ook vragen we de jongeren wat voor talenten zij hebben? Wat voor talenten zijn er in de buurt?


Ext. School – Day
We gaan naar een school en vragen de leraren een paar vragen.
Wat voor talenten zij hebben? Of de school wat met de talenten doet? Is er de mogelijkheid om via school uit te groeien tot waar jij goed in bent? of de school talenten help met ontwikkelen? Ook stellen we een paar leerlingen een paar vragen? wat voort talenten zij hebben? Of de school hun daarbij helpt? Wat ze vinden hoe er met talenten wordt omgegaan?

Documentaire

Documentaire

1. Hoe ziet het leven in schilderswijk eruit?
2. Waarom wonen er veel allochtonen in schilderswijk?
3. Wat voor talenten hebben we?
4. Hoe gaan we ervoor zorgen dat die talenten uitkomen?

Inleiding:
De buurt laten zien, mensen interviewen over ’t dagelijks leven en vragen naar hun talenten.

Probleem:
Er word niet veel aandacht besteed aan talenten in schilderswijk.

Reactie:
In een andere wijk het soort talent vergelijken met het talent in schilderswijk.

Climax:
Het talent van de schilderswijk laten zien.

Einde:
We gaan naar de wethouder toe en laten het filmpje zien waarin te zien zal zijn hoeveel talent we in schilderswijk hebben. We vragen hem ook om een conclusie.


Beelden en locaties:

Inleiding:
Probleem:
Reactie:
Climax:
Einde:

Nieuwe Schooljaar

Nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dit jaar krijgen we weer av van barry. we gaan dit jaar een documentaire maken. het wordt heel erg leuk net als vorige jaar. onze documentaire gaat over talenten in de schilderswijk.

Eind product film remake

helaas kan ik nog niet de film op mijn blog krijgen,maar komt zo snel mogelijk er op.

zondag 20 juni 2010

13e les

vandaag is onze grotte finale omdat we bijna klaar zijn. ik een yousra gaan de tekst in spreken via de camera. daarna ga ik het beeld verwijderen en het geluid behouden, zodat ik het kan monteren bij de film. omdat het vorige geluid niet zo goed was. als ik hiermee klaar ben dan ga ik het geluid importeren en monteren op mijn computer. tenslotte moet ik dan ook het geluid bij de scenes toe passen hard, soms zacht of juist stil. vandaag werk ik ook nog met vertraging van sommige stuktjes b.v de laaste scene die gaat steeds slangzamer,zodat we een mooie einde krijgen. als wat moest gebeuren vandaag is gebeurd we zijn eindelijk klaar. de film vindt ik zelf mooi , omdat wij het zelf hebben gedaan en voor beginners het er goed uit ziet. jammer genoeg kan ik de film nog niet op mijn blog zetten omdat ik het eerst op youtube moet zetten en dan importeren naar mijn blog. ik laat jullie het eind product zien zodra het kan. ik heb er met veel plezier aan de film gewerkt.
tot volgende keer doei.

12e les

vorige week waren we ver gekomen. vaandag gaan we de voor titel en slot titel van de film maken. sheima en yousra doen dat. ik doe meer met het uit monteren en istalleren van de film. hun doe de bij zaken als b.v. muziek zoeken en opnemen om het in de film bij te zetten. vandaag gaan ze de muziek van titanic opnemen via de computer om het bij te film te monteren.ook gaan ze vandaag werken aan de titel van de film en slot titel van de film. ik ga vandaag verder met de film. nu ben ik al klaar met het monteren van de goede shots en goede volgorde. nu ga ik de muziek van titanic er bij zetten. ook wordt er vandaag de voor titel en achter titel bij gezet.
de film is bijna klaar volgende week doen we de laaste dingen. zoals bijvoorbeeld tekst inspreken,importeren en daarna monteren. daarna werk ik ook nog aan het geluid hard, zacht of juist stil. als dit is gebeurd da zijn we klaar.

11e les

vorige week hadden we onze film uitgemonteerd en opgeslagen. ook hadden we de foute shot er uitgehaald. vaandag gaan we werken aan de goede volgorde van de shots. we gaan de film nu op de goede volgorde zetten. hierna gaan we aan het geluid werken. omdat het geluid niet goed hoor baar is gaan we het eruit halen. volgende les gaan me werken aan het maken van de voor titel en slot titel van de film. ook gaan we werken om muziek bij te zetten.

10e les

vorige week hebben we de film na geschote. vandaag gaan we verder het met uit monteren van de film.we gaan ook vandaag de foute shots en stukjes eruit halen. zodat we daarna weer verder kunnen gaan met het precies na maken van de film. het is tijd we moeten naar huis gaan. vaandag zijn we wel ver gekomen. we hebben ons film opgeslagen en uit gemonteerd op onze pc. we hebben ook de foute stukje er uit gehaald. volgende keer gaan we verder met het monteren van de goede shots en goede volgorde ervan.

zaterdag 15 mei 2010

9e les

vandaag gaan wij naar scheveningen om onze film na te schieten, omdat vorige week yousra er niet was konden we niet gaan filmen. maar vandaag is ze er en dus gaan we filmen.we hadden de tramlijn 9 gepakt richting schevening.het was leuk onderweg gingen we praten enz. daaraan gekomen op onze locatie gingen we kijken waar we als eerste gingen beginnen. we namen veel shots opnieuw, omdat soms ging ik lachen of yousra. het naspelen van de film was leuk we hadden ook lol. de shots zijn goed gegaan we hadden ook alles gedaan om het goed na te schieten.
maar halverwege de shots was de batterij van de camera leeg. dus we moesten stoppen met filmen. we vonden het jammer omdat we waren bijna klaar het filmen. het was een leuke dag en volgende keer gaan we verder met filmen in scheveningen.

8e les

we hadden afgesproken om vandaag weer naar scheveningen te gaan , zodat de shots worden geschoten. maar yousra is er niet en zij speelt samen met mij de hoofdrol. dit is een probleemtje voor ons,omdat we nu niet kunnen filmen. maar vandaag ga ik fatima, salwa en farida helpen met hun wil omdat younes er niet was. sheima gaat verder werken aan haar taak gedeelde van onze film. het was een leuke dag vandaag. ik mocht mee doen met de film van fatima salwa en farida. ik moest een marokkaanse jongen na spelen een "sukkeltje". ik vondt het grappig en probeerde me best te doen om op een sukkeltje te lijken. we moesten heel shots opnieuw schieten, omdat soms ging het fout b.v. als iemand van ons ging lachen ofso. we hadden 2 baterijen meegenomen voor het geval er 1 opraakte. de locatie was in een marokkaanse lunchroom van de broer van fatima. het zag er goed uit en was ook de perfecte locatie om de film na te schieten. we hadden ook spullen gebruikt zoals: pruiken,jassen,koekjes,schotel en kopjes.
het was leuk. volgende week ga ik hopelijk met yousra en sheima naar scheveningen om te filmen.

7e les

vandaag zijn we naar scheveningen geweest om de lokatie van ons film te bekijken.
het is een goede lokatie, omdat de omgeving is dicht bij zee je hoort de win,zeewater en vogels.
net als in de film dus. we hebben verschillende locaties op de pier bezocht, omdat de shots ongeveer op die van de film moeten lijken. we hebben ook fotos genomen zodat we de shots ook echt na kunnen schieten.
het was een leuke dag vandaag
volgende week gaan we ermee verder

vrijdag 9 april 2010

6e les

vaandag moesten we een draaiboek maken. dat is een soort van werkpaln. hieronder zie je er een voorbeeld van hoe we het gedaan hebben.

wat hebben we nodig om te filmen?

materiaal:
-film camera
-foto camera
-steadi
-vervoer
-eten
-kleiding
en make up

de rol verdeling wie gaat wat doen,wie past het beste bij een rol.
casting
-ik speel de acteur ''jack''
-yousra is de actrice ''roos''
-sheima is de cameravrouw

ik heb de eerste 40 sec. film scene's moeten onderzoeken
yousra moest de 2e 40 sec. film scene's onderzoeken
sheima moets de 3e 40 sec. film scene's onderzoeken

sheima is de regisseur
ik ben de script supervisor.
yousra is de set dresser.

iedereen van ons heeft zijn 40 sec. film goed onderzocht en
heeft daarbij alle shots,camera bewegingen,dialoog shots,geluid,licht enz. goed onderzocht.

onze draaiboek is al klaar
daarin hebben we vermeld de volgende punten:

tijdschema: wanneer we gaan filmen,hoelaat en hoelaat we terug zijn.

volledige storyboard: bij elke scene vermelden de camera hoek,bewegingen,kader,dialoog shot,waaar het licht vandan komt,is het hard of zacht, komt het van links,rachts,boven of gelijkmatig,de tekst van de acteurs en het geluid.

shots in volgorde opnames:
de shots moeten in de volgorde zijn net als in de film.

taakverdeling: wie wat gaat doen

contact gegevens deelnemer: onze contact gegevens zodat de meester ons kan cantacteren

5e les

vaandag moesten we ons voorbereiden pre productie locatie en storyboard.

locaties
- waar gaan we filmen? we gaan filmen op het boulevard in schevening
- welke omgeving past het best bij jullie film? de beste omgeving voor ons film is zee en strand
-we moeten ook de shots dan ook na maken. hiervoor moeten we naar de boulevard om daar de shots te schieten om het vervogens na te filmen.
-we moeten ook rekening houden met het weer en waar het licht vandaan komt
-we moeten zien of we op die gekozen plak de shots ook echt kunnen na maken.

storyboard

we moeten op de volgende dingen doen:
-van elke scene een foto of tekkening maken
-bij elke foto moeten we zetten welke kant de camera beweegt of de acteurs.
-we moeten ook het geluid en de teksten per scene van de acteurs vermelden.

4e les

vaandag moesten we ons voorbereiden op pre procutie van geluid en licht.
dit houd in dat we moetsen....

het geluid
-de geluid per stukje scene
-wat voor rol de geluid speelt bij de scene
-is het hard of zacht
-we moesten de geluid onder elk shot zetten

per shot moesten we vermelden...
-waar het licht van dan komt
-van voren
-van boven
-van links
-van rechts
-gelijkmatig

ook moetsen we weten of het licht was...
-hard licht
-zacht licht
-natuurlijk licht
-kunstmatig licht

3e les

vaandag gaan we ons voorbereiden op een pre productie van een remake.
we moesten een film uit kiezen die we vervolgens dan gaan namaken. we hebben als film gekozen de titanic omdat het lijkt ons een leuke film om na te maken. ik maakt de film samen met 2 klas genoten namelijk sheima en yousra. elke van ons heeft 40 seconde film gekrijgen. onze opdracht is voor vaandag dat we de film moeten analyseren op:het soort shot,de camera hoek,de camera beweging en het soort conversatie/dialoog shots dit bij elke scene.

bij onze 2e opdracht moesten we bij elke scene de camera shots,hoek,beweging en dialoog shots bepalen.

2e les

vaandag krijgen we kennis te maken met de camera bewegingen ,camera hoek,camera shots en dialoog.
de camera shots bij het filmen zijn:
estanblishing:is een shot waarbij het object totaal is afgebeeld en de omgevinge is ook te zien
long shot: is een hot waarbij het object ver weg staat afgebeeld
full shot :is een shot waarbij het hele object zichtbaar is afgebeeld
mid shot: is een shot waarbij het object van af het midden is afgebeeld
close up: is een shot waarbij het object van heel dicht bij is afgebeeld
extrem close up:is een hot waarbij het object van extreem dicht bij is afgebeeld

de camera hoeken bij het filmen zijn:
eye level:is een camera beweging van af de oog hoogte
low angel:is een camera beweging die onder de oog hoogte is
high angel:is een camera beweging over de oog hoogte is
overhead shot:is een camera beweging van uit de lucht lood recht op het object is genomen
under shot: is een camera beweging van af de grond naar boven richting het object is genomen

de camera bewegingen bij het filmen zijn:
pan: is een camera beweging van links naar rechts
zoom: is een camera beweging dat bij het object inzoom
dolly:is een camera beweging genomen met een speciaale apparaat
tilt:is een camera beweging dat omhoog en omlaag gaat
point of view: is een camera stand dat je door de ogen van het object kan zien wat er gebeurdt
dolly in zoom out:is een camera beweging met een speciale apparaat waarbij de beweging uit zoom

dialoog shot bij het filmen zijn:
over the shoulder: is een shot waarbij een gesprek de camera stand van af de schouder is
face to face:is een camera stand waarbij het lijkt als of je tegen die persoon praat of luister
two shot:is een camera stand waarbij 2 mensen zijn afgebeeld in een shot
over the head:is een camera stand dat over het hoofd van de personage wordt gekeken

donderdag 8 april 2010

1e les

vaandag is onze eerste les av. we krijgen te horen wie onze leraar is. onze ze leraar is een aardige man en komt uit rotterdam zijn naam is xdn. vaandag leert die dat we een blog moeten maken, zodat hij ons via de blog kan contacteren en bij houden wat we allemaal doen. de 1e les leert hij ons kennis maken met filmen. we krijgen te maken met de basis dingen van het filmen namelijk de shots: totaal shots,medium shots en close up shots.





totaal shot: bij een totaal shot wordt het onderwerp van de foto in zijn geheel vertoond, met eventueel de omgeving erbij.

medium shot: is een shot waarbij het object middel groot is afgebeeld. bijvoorbeeld een personage vult het beeld van af het midden.
close up shot:is een shot dat genomen is van een object dat van heel ditchbij blijkt te zijn.

je hebt ook verschillende soorten totaal,medium en close up shots


zoals:














donderdag 11 maart 2010

Hey

hallo allemaal ik heb net een blog geopent. voor mijn school opdrachten van av.
ik ben jose arsenio en kom uit den haag. ik studeer op het jwc college in den haag.
ik wil iedereen alvast bedanken die mijn blog heeft bezocht en hopelijk vond je het leuk.

xxx Jose xxx
(K)